conri, możliwości mam do elektrycznej ale mam do usunięcia trochę tzw 'samosiejek' oczyszczenie starych drzewek owocowych i z przewodem to nie bardzo mi się uśmiecha wolę trochę wolności mieć przy tych pracach troku, dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam!
Agart Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Posty: 44
Wysłany: 29 Sierpień 2011, 21:39
Tą pilarkę za dwie stówki pewnie nie popracujesz dłużej niż jeden sezon (może nawet rozpaść się po paru godzinach) a dodatkowo namęczysz się. Poszukaj czegoś z dolnej półki ale porządnych producentów. Do takich robót, o których piszesz wystarczy pilarka o mocy około 2 KM. Wiadomo, że większa moc to większy komfort pracy (ale też większy ciężar sprzętu). No i nie wierz w zapewnienia sprzedawców o "kosmicznej" mocy chińskich pilarek. Nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością.
Ze względu czysto finansowych i ku niezadowoleniu pewnie tutejszych forumiczów zakupiłem taką oto piłę http://allegro.pl/nac-pil...1793770679.html ale w salonie firmowym HUSQVARNA z 2 letnią gwarancją i serwisem blisko miejsca zamieszkania.Mam nadzieję ze nie przyprawi mi ono wielu kłopotów choć się z tym liczę ale dodam że zazwyczaj dbam o takie sprzęty a naprawdę dużo pracy nie będzie ona miała u mnie.Jeszcze raz dziękuje za porady ale życie jak to życie pisze swój scenariusz nie zawsze taki jakby się chciało Pozdrawiam!
Wysłany: 13 Wrzesień 2011, 18:44
Zajrzałem dopiero teraz ale napiszę tak: Nie kupujesz sprzętu dla forumowiczów tylko dla siebie. Niech Ci się pilarka sprawuje jak najlepiej ale ja nie zaryzykowałbym kupna i co ważniejsze pracy taką maszyną.
Ostatnio zmieniony przez Agart 14 Wrzesień 2011, 20:34, w całości zmieniany 1 raz
Agart, Tak jak pisałem wcześniej nie wybieram się do lasu z tą piłą,a naprawdę pracuje z nią ostrożnie i zachowuje wszystkie zasady BHP czyli nauszniki wraz z szybką na głowę dobre rękawice a tego materiału to naprawdę nie dużo jest do zrobienia i przy okazji parę gałązek na drzewach się poucina.Dziękuję że się martwisz o moje zdrowie,Pozdrawiam!
Wysłany: 15 Wrzesień 2011, 14:43
Zdrowie to podstawa . I żeby nie było wątpliwości - moje życzenia dotyczące użytkowania piły jak najdłużej były szczere...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum