Z tego co zawiedzeni jakością podróbki Stihla klienci mówią że ceny wahają się od 200-600zł.
Jeśli ktoś by jednak skusił się na podróbkę Stihla sugerując się mocą z naklejki lub długą prowadnicą która na pierwszy rzut oka potwierdza niby tą moc to muszę powiadomić o wadach tej super pilarki. Zacznę od wad bo zaletę to ma aby jedną.
Wady
- świeca w 70% przypadkach od razu do wymiany
- sprzęt tani ale rozrusznik rozlatuje się po kilku pociągnięciach za sznurek koszt naprawy rozrusznika od 70 do 150zł.
- bęben sprzęgła często wytrzymuje nie dłużej niż 1min cięcia. Nowy bęben Nac-oski + wymiana to ok 80zł pod warunkiem żę podczas wymiany bębna nie wyłupie się tłok.
- gażnik to najgorszy szmelc jaki może być, często tej super pilarki nie da się w ogóle wyregulować. Dobrej jakości gażnik do tego sprzęta to ok 200-250zł
- większość gwintów w tym sprzęcie jest na jedno odkręcenie i zakręcenie.
- często pęka tłok w trakcie pracy
- pękające łańcuchy, prowadnice też nie grzeszą jakością.
- smarowania łańcucha albo od nowości nie działa albo bardzo szybko przestaje działać koszt naprawy to ok 50-100zł
- często padają cewki koszt nowej Nac-owskiej ok 100zł+wymiana
Zalety
- może służyć jako dekoracja np: do garażu, lub pomieszczenia majsterkowicza. Do domu jako dekoracja właściwie też może posłużyć, ale myślę że wstyd by było powiesić coś takiego na ścianie w domu zamiast obrazu lub postawić na parapecie zamiast kwiatów.
Ostatnio zmieniony przez dolek 7 Listopad 2010, 16:04, w całości zmieniany 2 razy
Dokładnie, mnóstwo podrób sprzedają m.in. cyganie (romowie? ) na giełdach towarowych. Dziwi mnie, że policjanci to widzą i nie interesują się, żeby sprawdzić trefny towar.
_________________ Państwowy system zarządzania: ja ukradnę, tata i wujek ukradną, a co zostanie to niech się inni martwią...
Ludzie jednak patrzą na cenę. Kolor pomarańczowy to już dla klientów STIHL i nie dziwi wogóle niska cena sprzętu. A tam wszystko najgorszej jakości. Niestety przy próbie rozkręcania wszystko prawię pękało w rękach. Gaźniki mało wytrzymałe, łańcuchy się rwą, prowadnice padają też dość szybko.
Pilarki od cyganów lub innych nacji są dostępne na jarmarkach lub u sprzedawców - domokrążców nie polecam takich zakupów ponieważ jakość tego sprzętu to mniej niż minimum funkcjonalności i bezpieczeństwa operatora nie radzę kupować takich maszyn pod szyldem "steel" lub innych. Markowe produkty są droższe ale na pewno pewniejsze.
_________________ Jestem od tego aby pomagać, to moje hobby na tym ziemskim padole
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum