Witam ,dostałem silnik z mysą że go naprawie i wsadze do agregatu prądotwurczego,ma dobry tłumik
i gabaryty (na oko) z 8KM.Skośne zęby za rozrządzie i wale.Odkręciła sie stopa korbowodu
i zrobił dziure w bloku ,skrzywiony korbowód.Nie ma żadnej naklejki ,Firmy została jedna z code
i co postaram się pokazać na zdieciach.Morze ktos pozna co to za ustrojstwo jest?
Dzisiaj jeszcze rozebrałem to ustrojstwo ,z napisów to tylko przeczytałem na gazniku ze to Mikuni . Tłok 74mm Wał 27mm Sworzeń tłoka 15mm , Korbowód długość 102,5mm
od środka otworów.I napis na korbowodzie ale ni w ząb nie moge odczytać na zdieciu.
Jeśli wziąć pod uwagę, że czyta się od prawa do lewa, będzie to jakiś chińczyk.
Jednak gdyby obrócić o 90 stopni i czytać od góry do dołu, będzie to japończyk :D
Może Kawasaki?? Mikuni robił dobre gaźniki np. do motocykli japońskich.
_________________ Państwowy system zarządzania: ja ukradnę, tata i wujek ukradną, a co zostanie to niech się inni martwią...
I to Ci chyba tylko zostało z tego silnika-z dziurą w bloku i z tym korbowodem niczego nie ulepisz.
Silnik FG23,to Japoniec i jak widać pracował chyba w agregacie prądotwórczym
Ulepie, dziura to najmniejszy problem ,tylko niewiem w czym szukać czy to Honda czy co?
Tuleja jak nówka żeliwna,wał nie uszkodzony,zębatki na rozrządzie skośne,regulator obrotów zabudowany porządny,no i ten gaznik Mikuni -to nie może być Chińczyk.
Coś wiem wiecej, jest to silnik Kawasaki FG230D , 4.3KW.
Teraz tylko czy ktos prowadzi serwis Kawasaki w PL.Jak by ktos miał jakies namiary
to był bym wczięczny.
Ostatnio zmieniony przez Henryk Rymarski 19 Grudzień 2010, 10:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum