Witajcie.
Koledzy, dostałem do poskładania silnik jak w temacie.
Wszystko ok, tylko zastanawia mnie brak stalowej podkładki pod kółkiem zebatym nałożonym na wał korbowym (sprzężone z kołem wałka rozrządu).
W dwóch poprzednich silnikach były te podkładki, wśród części tego, nie widać jej.
Ma być, czy nie. Tak naprawdę nie widzę sensu jej stosowania, ale lepiej zapytać.
Orintujecie się, jakim dokładnie momentem dokręcać śruby na korbowodzie i głowicy?? Ostatnim razem nie były to kosmiczne wartości (dobrane raczej eksperymentalnie), coś przed 10Nm dla głowicy, 4Nm dla korbowodu.
Zastanawia mnie, czy to koło zębate z wału korbowego swobodnie opada na powierzchnie czołową panewki tego wału, czy tam nie ma być właśnie tej podkładki?
_________________ Państwowy system zarządzania: ja ukradnę, tata i wujek ukradną, a co zostanie to niech się inni martwią...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum