Wysłany: 15 Styczeń 2011, 13:46 Ustawienie rozrządu w silniku Kawasaki
Mam problem z ustawieniem rozrządu w silniku kawasaki 9 km.Na dużym kole jest kropka a na małym nie ma żadnego oznaczenia więc jak je ustawić?Poszukuje również pierścieni i kompletu uszczelek do tego silnika - kawasaki FC290V-CS10(symbol znad kodu kreskowego)a pod kodem FC290V161681.Załączam fotografie rozebranego silnika .
Pozdrawiam ira
Witam, kolego mam pytanie, czy nie ściągałeś koła zębatego z wału?Jeżeli tak to popatrz czy prawidłowo zamontowałeś to kółko zębate.Krótko mówiąc, czy nie wmontowałeś je odwrotnie.Popatrz dobrze ,musi być znak.Jeżeli nie ma to ustaw tłok w GMP (górny martwy punkt) i w tym położeniu zawory powinny być zamknięte i sprężyny rozciągnięte.
Na pierwszym zdjęciu koło rozrządu na krawędzi zdjęcia ma nacięty półksiężyc czy to nie aby oznaczenie, które ma się zbiedz z kropką na wałku rozrządu ? sprawdź to bo jak dla mnie to jest to.
_________________ Jestem od tego aby pomagać, to moje hobby na tym ziemskim padole
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum