Mam pytanie tylko prosze mi nie mówić odrazu zeby nie lać innego oleju tylko taki jak kazał producent czyli SAE 30 jak juz to prosz eo wytłumaczenie dlaczego ok ? .
Tak więc mam kosiarke 6-cio letnią B&S QUantum 5km i chciałbym na nowy sezon nalać oleju Mobil 1 15W40 czy mugłbym go wlać ? jeśli nie to prosz eo konkretne wytłumaczenie dlaczego , oprócz takiego jak napisałem na samym początku
Skąd wiesz o forum: forum kosiarki Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 198 Skąd: skandynawia
Wysłany: 2008-11-17, 19:43
Witam, już tłumaczę dlaczego nie należy stosować innego oleju do kosiarki spalinowej czterosuwowej niż SAE 30.Olej SAE 30 jest olejem przeznaczonym do smarowania silników czterosuwowych,niskoobrotowych chłodzonych powietrzem o odpowiedniej gęstości,lepkości oraz specyfikacji temperaturowej powyższych silników iskrowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum