Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Ogłoszenie 
Poradnik ogrodniczy
Inne strony partnerskie: Kosiarki spalinowe, elektryczne - sklep internetowy Expo, pawilony ogrodowe, środki , nawozy, nasiona
24kosiarki.pl, Ogrody zimowe Anta

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaka kosiarka spalinowa
Autor Wiadomość
robert
Nowicjusz

Wysłany: 2007-01-03, 23:26   Jaka kosiarka spalinowa

Zamierzam na wiosnę zakupić kosiarkę spalinową. Zastosowanie - prywatny ogród, niezbyt duży. Jaki model/producenta możecie polecić z własnych, użytkowych doświadczeń?

Google

Wysłany:    Reklama Google

expo
Nowicjusz

Wysłany: 2007-01-17, 14:40   

Polecamy produkty z naszego sklepu internetowego. Są tam przeróżne kosiarki, myślę że kosiarka o mocy 4 koni mechanicznym w zupełności wystarczy do Pańskich zastosowań.
Kod:
wwww.ogrod.ig.pl

Grzegorz
Gość
Wysłany: 2007-06-26, 07:26   

expo napisał/a:
Polecamy produkty z naszego sklepu internetowego. Są tam przeróżne kosiarki, myślę że kosiarka o mocy 4 koni mechanicznym w zupełności wystarczy do Pańskich zastosowań.
Kod:
wwww.ogrod.ig.pl

Witam. Dołączę sie do tematu. Potrzebuje kupić kosiarkę do trawy na działkę ok. 2000m, teren nie jest zbyt równy. Na razie to rośnie wszystko poza trawą, pnie już wykopałem. Jaką kosiarkę polecacie? Z własnym napędem czy bez, jaką mocną itp.?

pawel
Gość
Wysłany: 2007-06-26, 18:35   

polecam kosiarkę z napędem i silnikiem BRIGGS&STRATTON 4,5 KM a będziesz zadowolony

Michał2897 
Specjalista
:)

Skąd wiesz o forum: Z wyszukiwarki google.pl
Wysłany: 2007-09-02, 03:03   

wwww.ogrod.ig.pl

polecam tą strone! solidny sprzęt tam jest:)

krzys 
Nowicjusz

Skąd wiesz o forum: z google
Wysłany: 2008-05-30, 17:33   

Chcialbym ostrzec gdzie nie kupowac. W OBI kupilem kosiarke spalinowa, ktorej raczka nie wytrzymala 2 lat - okresu gwarancji. Nie uznano gwarancji bo rzekomo byla zle eksploatowana. Powodem mial byc tepy noz?!. Kosiarka pracowala w sumie moze 50motogodzin.
Dodatkowo od poczatku byly problemy z odpalaniem. Podobno jest zanieczyszczony gaznik i to takze jest wina zlego uzytkowania. Nie filtr jest brudny tylko gaznik po 50 godzinach pracy. Samochod eksplatuje na tym paliwie juz 8 lat i nie ma najmniejszych problemow.
Niestety nie wiem kto jest producentem tego bubla. Na kwicie gdzie odmowiono mi reklamacji jest marka STIGA, CASTENGARDEN, firma handlowa MG z Kalisza. Wszystkie dokumenty wskazujace na marke jak i sama kosiarka jest - no wlasnie nie wiem gdzies w serwisie. Trwa to juz ponad 2 tygodnie. Trawnika nie mam czym kosic. Nie wiem co dalej robic. Poprosilem o pomoc Rzecznika Praw Konsumentow.
Prawde mowiac nawet nie przypuszczalem, ze cos takiego jest mozliwe w cywilizowanym swiecie.

apq 
Nowicjusz

Skąd wiesz o forum: google
Wysłany: 2009-04-28, 15:48   

nie zakładając nowego tematu...

Witam.

Co lepiej wybrać kosiarkę 3,5KM czy 4KM B&S :?:

Powierzchnia koszenia to ok 6000m^2, dość nierówna, głównie i przede wszystkim porośnięta trawą.
Poprzednio przez ok 16lat miałem kosiarkę B&S Q300 albo Q350 Classic (ciężko odczytać po tylu latach użytkowania) i doskonale sobie dawała radę (w moim odczuciu), tylko nie pamiętam ile ona miała mocy.

Jakiej mocy kosiarkę powinienem zakupić i właściwie jaka jest fizyczna różnica tych pół kona mechanicznego :?:

Nie wiem czy idę dobrą myślą - skoro stara nawet już zużyta dawała sobie radę z trawką, a raczej maksymalnie miała ona 3,5KM to i nowa też powinna wystarczyć o takiej mocy...
Czy lepiej byłby mieć choć troszkę zapasu, nadwyżki mocy :?:

Z góry Dziękuję za wszelką pomoc, za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam.

guit 
Nowicjusz

Wysłany: 2009-04-30, 12:11   

Cześć,
podłączam się z pytaniem.
Trawnik niezbyt równy, troszkę zakamarków, ok. 600m2.
Mój typ - Megagroup 4750 XST (silnik B&S XP 4KM, napęd).

Co o tym sądzicie? Może inn firma? Cena do 1 tys.

Pozdrawiam,
Zbyszek
GG 24397

apq 
Nowicjusz

Wysłany: 2009-04-30, 19:55   

guit napisał/a:
(silnik B&S XP 4KM, napęd)

Z tego co się orientuję to dobry wybór z B&S`em, podobno niezłe są jeszcze silniczki Hondy, ale sporo osób mówi, że są made in china...

[ Dodano: 2009-05-08, 21:24 ]
Widzę, że Forum cieszy się szaleńczym zainteresowaniem....

Admini trochę reklamy, trochę działajcie na Forum bo wszyscy uciekają do konkurencji !!!

dawid23 
Nowicjusz

Skąd wiesz o forum: kolega
Wysłany: 2009-07-18, 10:45   

Z własnego doświadczenia moge polecic
http://www.sklep-grene.pl...oducts_id/14907 SIlver 3,5km bardzo dobra kosiarka,mam juz od jakiegos czasu i kosze dosyc spory ogród. Póki co wszystko jest w porzadku.

Robjunior 
Nowicjusz

Skąd wiesz o forum: google.pl
Wysłany: 2009-07-18, 17:08   

apq napisał/a:
guit napisał/a:
(silnik B&S XP 4KM, napęd)

Z tego co się orientuję to dobry wybór z B&S`em, podobno niezłe są jeszcze silniczki Hondy, ale sporo osób mówi, że są made in china...

Silnik Honda made in china ??
Jest tysiące podróbek np na podwoziach takich firm jak: nac, victus są silniki "górnozaworowe" bardzo podobne do silników HOND-y z serii GCV, a sprzedawcy mówią, że silnik Honda....

A co do tego linku , 1100 zł za 3,5 KM jak dla mnie stanowczo za dużo.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Robjunior 2009-07-18, 17:09, w całości zmieniany 2 razy  

Henry58 
Specjalista
serwisant

Skąd wiesz o forum: forum kosiarki
Wysłany: 2009-07-19, 20:41   

Witam, co do maszyn na wózku Victusa tutaj należy się sprostownie.Victus wprowadził na polski rynek silnik górnozaworowy firmy EMAK i nie jest to podróba silnika Hondy.Firma Victus, zanim wprowadziła ten silnik na polski rynek, sama testowała ten silnik przez przynajmniej dwa sezony. Jednym słowem, jest to konstrukcja firmy Emak a nie jak podaje Robjunior chińska podróba Hondy.

zaba 
Nowicjusz
totalny laik

Wysłany: 2009-07-20, 07:58   

Witam
jestem laikiem jeżeli chodzi o kosiarki ale od niedawna mam trawnik ok. 4000m2 i kosiłem to kosiarką 4,5 konia bez napędu (ok. 5 godzin) i kosiarką 6 koni z napędem (ok.4 godzin). Po kilku koszeniach szukam traktorka bo chciałbym ograniczyć czas koszenia do około 2 godzin. Jeśli macie jakieś doświadczenia to podpowiedzcie co wybrać

dawid23 
Nowicjusz

Skąd wiesz o forum: kolega
Wysłany: 2009-08-27, 10:31   

I wybrałes któras kosiarke ze sklepu grene.pl ?? Ceny maja naparwde konkurencyjne...

Odpowiedz do tematu