Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Ogłoszenie 
Poradnik ogrodniczy
Inne strony partnerskie: Kosiarki spalinowe, elektryczne - sklep internetowy Expo, pawilony ogrodowe, środki , nawozy, nasiona
24kosiarki.pl, Ogrody zimowe Anta

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaka to kosiarka (silnik)?
Autor Wiadomość
aju
Nowicjusz

Wysłany: 2008-05-18, 15:17   Jaka to kosiarka (silnik)?

Witam
Rok temu kupiliśmy kosiarkę w promocji, z ulotki wynikało że jest to 4,5konna kosiarka B&S z napędem, jednak już na dzień dobry okazało się że ma 3,5konia. Mimo tego kupiliśmy ją gdyż na nasze potrzeby jest aż za mocna :lol:
Jednak to już drugi sezon koszenia i wiadomo że może się coś zepsuć i tu pojawił się problem, wsyztkie dokumenty są pisane w języku chińskim (albo innymi krzakami) gwarancja mineła w zeszłym miesiącu a my nie wiemy jaki to jest silnik!
Podobno jakiś 3,5konny B&S ale żadnego tak wyglądającego B&S nie widziałem!
Ktoś może pomóc?
ps. znalazlem coś takiego też ale nie wiele się z tego dowiedziałem :lol:
http://www.nac.com.pl/AddFiles/HUA%2018SPR350.pdf

Google 

Skąd wiesz o forum: google
Wysłany:    Reklama Google

Henry58 
Specjalista
serwisant

Skąd wiesz o forum: forum kosiarki
Wysłany: 2008-05-18, 16:38   

Witam, Kupiłeś "piękną" chińską kosiarkę z silnikiem TORX . Ta maszyna może stała obok kosiarki z silnikiem Briggs-Strattona :-)
pozdrawiam Henry58

aju 
Nowicjusz

Wysłany: 2008-05-18, 16:57   

no poki co nie mogę na nią narzekać, możesz mi coś więcej powiedzieć o tym silniku?

//edit.
na allegro nie wdzię żadnego silnika (kosiarki) takiej firmy/nazwy :roll:

[ Dodano: 2008-05-18, 19:28 ]
ps. i czy w niej da się podnieść trochę obroty?
coś jak zółw->zając?

[ Dodano: 2008-05-18, 21:12 ]
:mrgreen:
ThorX i ponoc to nie jest chinska zabawka tylko silnik z usa
123ccm 3,5km przy 2800rpm ohv
Ostatnio zmieniony przez aju 2008-05-18, 17:01, w całości zmieniany 1 raz  

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-05-19, 18:24   

Jak to jest silnik z USA to jestem Kosmitą :-)

witek271 
Nowicjusz
Mechanik sprzedawca

Skąd wiesz o forum: z internetu
Wysłany: 2008-05-20, 18:12   Re: Jaka to kosiarka (silnik)?

aju napisał/a:
Witam
Rok temu kupiliśmy kosiarkę w promocji, z ulotki wynikało że jest to 4,5konna kosiarka B&S z napędem, jednak już na dzień dobry okazało się że ma 3,5konia. Mimo tego kupiliśmy ją gdyż na nasze potrzeby jest aż za mocna :lol:
Jednak to już drugi sezon koszenia i wiadomo że może się coś zepsuć i tu pojawił się problem, wsyztkie dokumenty są pisane w języku chińskim (albo innymi krzakami) gwarancja mineła w zeszłym miesiącu a my nie wiemy jaki to jest silnik!
Podobno jakiś 3,5konny B&S ale żadnego tak wyglądającego B&S nie widziałem!
Ktoś może pomóc?
ps. znalazlem coś takiego też ale nie wiele się z tego dowiedziałem :lol:
http://www.nac.com.pl/AddFiles/HUA%2018SPR350.pdf
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Brigs ma gaznik membranowy a to jest gaznik plywakowy taki jak ma tekumseh

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-05-20, 19:01   

Gażnik jest bardzo podobny do gażnika Hondy.

aju 
Nowicjusz

Wysłany: 2008-05-21, 19:22   

a takie pytanie do was czy to normalne że po paru godzinach lub dniach gdy już silnik jest zimny po odpaleniu kopci na taki odcien biało szary przez jakieś 10-15sek?
Gdy jest bardzo ciepło na dworze +20 kopcenie trwa pare sekund

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-05-22, 20:32   

Witam , czy sprawdzasz olej przed rozpoczęciem koszenia? inaczej mówiąc każdy silnik "bierze" olej, jest to jeden z objawów.

aju 
Nowicjusz

Wysłany: 2008-05-22, 22:02   

tak oczywiście, oleju jest trochę ponad połowa "bagnetu" czyli zawiera się między min a max, olej ma przepracowane ok 6 godzin

[ Dodano: 2008-05-22, 23:09 ]
dodam że uzywam oleju mobil super M 15w40 (mineralny)
Ostatnio zmieniony przez aju 2008-05-22, 22:12, w całości zmieniany 1 raz  

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-05-23, 16:37   

Witam, mam pytanie dlaczego nie stosujesz oleju przeznaczonego do kosiarek? oznaczenie tego oleju wygląda następująco: SAE 30 , i taki olej należy stosować do tego typu maszyn

aju 
Nowicjusz

Wysłany: 2008-05-23, 20:17   

:roll: przeczytałem na kartce przy korku coś takiego
.... OIL 15w30 15w40 15w60 accept
OIL 10wXX and 5wXX not accept
coś w tym stylu, nie było tam nic o SAE :-/

Czy olej ktory uzywam szkodzi kosiarce?
czy warto juz go zmieniac na ten o ktorym piszesz? gdzie go kupic?

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-05-24, 17:48   

Olej w kosiarce spalinowej należy wymieniać - po pierwszych 3-5h pracy na dotarciu , następne wymiany co 25h pracy . Olej można kupić w każdym serwisie kosiarek. :->

aju 
Nowicjusz

Wysłany: 2008-05-25, 15:28   

Witam
Henry ale nie mogę używać dalej tego oleju?

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-05-25, 16:18   

Witam, osobiście zmieniłbym na na olej o odpowiedniej gęstości ,lepkości oraz walorach smarujących tzn. SAE 30 :->

aju 
Nowicjusz

Wysłany: 2008-05-25, 17:09   

Wielkie dzięki!
Zmienię w tygodniu :-)

gacio3 
Nowicjusz

Skąd wiesz o forum: problem
Wysłany: 2008-07-27, 19:34   

fajna chinska kosiareczka ma 3,5km ?? chyba chabety wiem bo mam takie samo dziadostwo i załuje ze ja kupiłem .nigdzie mi jej niechcieli naprawic poraszka!!!

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-07-29, 17:34   

Cóż witamy w kraju Chińskich wyrobów kupionych w marketach :-)

Michał76 
Rozkręcający się

Skąd wiesz o forum: internet
Wysłany: 2008-07-29, 21:26   

No cóż nie da się tego powstrzymać
ale obserwując rynek mam wrazenie że z roku na rok wszystkie chińskie silniki będą coraz bardziej dopracowane i wtedy nie będziecie zwracać uwagi na kraj pochodzenia
Osoby obeznane z tematem wiedzą że tego typu silniki górnozaworowe są nowocześniejszą konstrukcją niż zwykły dolnozaworowy classic B&S 3,5HP - produkowany już od ponad 30 lat
Pozatym B&S - posiada już fabrykę w chinach i tam też produkuje to czym się tak zachwycacie

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-07-30, 20:40   

Witam, czym się zachwycam? dostępem do wykwalifikowanego serwisu B&S-ttona,wykonaniem i jakością części zamiennych oraz wiedzą serwisantów którzy są regularnie szkoleni. Jeżeli chodzi o nowości to firma Briggs - Stratton wyprodukowała, i są już dostępne na rynku polskim silniki "DOV" ulepszone silniki górnozaworowe opatentowane przez B&S.

ps. silniki w Chinach produkowane są według technologii i materiałów Briggs-Strattona.
Każdy posiadający uprawnienia serwisowe B&S może zlokalizować po kodzie , typie i modelu silnika gdzie został wyprodukowany w którym roku ,oraz wiele innych informacji technicznych związanych z daną maszyną. 8-)

Michał76 
Rozkręcający się

Wysłany: 2008-07-31, 09:43   

i co z tego takie numery są na każdym silniku a już napewno na Thorxie MTD
to co opisujesz stanie się z kazdym silnikiem uznanego producenta np stiga MTD czy efco to tylko kwestia czasu
a awaryjność i zła opinaia o wszelakich silnikach OHV nade in PRC bierze sie z nieumiejętności ich naprawy, braku wiedzy pseudo mechaników , i rozpowiadanej przez nich opini że B&S jest najlepszy - może i był 10 lat temu
KAWASAKI I HONDA SĄ EPOKĘ PRZED B&S
ciekawostką jest także że tylko w Polsce jest taka mania na B&S w Niemczech silniki hondy są bardziej popularne
PANOWIE NIE POWSTRZYMACIE POSTĘPU

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-07-31, 18:48   

Witam, nikt nie powstrzymuje postępu. Proszę nie porównuj silnika B&S do silnika Torx MTD-czysta chińszczyzna. Po takich opiniach iż są to silniki godne polecenia jest żałosne. Swojego czasu handlowałem kilkanaście lat Efco i Oleo-mac-iem, na większości kosiarkach były montowane silniki B&S a tańsze wersje były wypuszczane z silnikami Tecumseha.Kosiarki z silnikami Hondy wprowadzono około 2 lat temu (mówię o Efco i oleo-mac-u).Pisząc na temat pseudo mechaników którzy chwalą silniki produkowane przez firmę BRIGGS -STRATTONA widzę jaką posiadasz wiedzę, umiejętności i uprawnienia serwisowe. Powiem krótko,aby zostać autoryzowanym dealerem ,jak Piszesz [b]pseudo mechanikiem wyszkolonym przez firmę B&S należy długo pracować i przechodzić regularne szkolenia w firmie Chabin Serwis znajdującej się w Łodzi przy ul.Łomżyńskiej na silniki nie tylko dolnozaworowe, ale również silniki OHV , DOV - (zapewne nie wiesz co ta za silnik) z wałem pionowym, poziomym z żeliwną tuleją cylindryczną o mocy od 3,5KM o 15-16 KM.
Proponuję Abyś otworzył działalność Zdobył uprawnienia HONDY (Pytałeś o warunki ?, czy Byłeś na podstawowym szkoleniu w Hondzie ?), Kawasaki a zaraz potem sprzedawał te maszyny w Polsce, a następnie Wydaj opinię na temat pseudo -mechaników którzy chwalą B&S.
Ostatnio zmieniony przez Henry58 2008-07-31, 18:54, w całości zmieniany 1 raz  

Michał76 
Rozkręcający się

Wysłany: 2008-08-01, 08:09   

Witam B&S jest tak samo chiński jak Thorx - oba pochodzą konstrukcyjnie z USA a są składane w chinach sprawdz sobie (oczywiście B&S tez jest produkowany w innych miejscach ale w tej chwili połaowa całego B&S jest założona do chińskich kosiarek

Jeżeli twierdzisz że coś jest żałosne to poprostu tego nie znasz i nie umiesz naprawić
zasłaniasz się uprawnieniami hondy czy kawasaki - wystarczy że weźmiesz za określoną kwotę towaru gotowego oraz w pobliżu nie ma dealera Hondy i już droga otwarta i zapewniam Cię ze honda nie psuje się tak często jak B&S - wystarczy sama wymiana membrany powiesz jakość paliwa ale każde wytłumaczenie jest dobre.

Te serwisy z pełną autoryzacją B&S to na palcach można policzyć a reszta jest po podstawowym szkoleniu które nic nie wnosi - czy nie tak
Pozatym Chabin już każdemu daje taki certyfikat obyś zapłacił i kupił zestaw kluczy czy nie tak ?

Tak sie składa że mogę na bierząco ocieniać pracę serwisów i wniosek jest jeden 90 % naprawia tylko B&S bo albo na innych się nie zna albo się zasłania brakiem certyfikatów albo informuje klienta że jak kupił takie chińskie G to niech idzie i naprawi tam gdzie kupił - bo spychologia jest najprostrza.

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-08-01, 16:42   

Witam, według Twojego rozumowania wystarczy kupić towar za odpowiednią ilość pieniążków i już zostaje się dealerem firmy gdzie dokonałem zakupu tak? i można dokonywać napraw gwarancyjnych tak? Ciekawe rozumowanie.

Tak psychologia to jedno, a poprawianie po fachowcach którzy zakupili odpowiednią ilość towaru to drugie.
pozdrawiam.

Michał76 
Rozkręcający się

Wysłany: 2008-08-02, 13:06   

a jak inaczej zostaje się serwisem hondy co może mi powiesz ze ktoś to specjalnie kontroluje nie - obyś tylko naprawiał jak najwięcej kosiarek hond i to nie kupionych w markecie - bo z marketem jest problem oraz nie zawracał głowy gwarancjami

Co nie jest tak samo w B&S - z tą różnicą że jeszcze nie odważyli sie zaimportować murraya castorama ich wyprzedziła i teraz castorama zarabia kasę sprzedając kosiarki a Chabin udaje że jest ich gwarantem

I co nie słyszałem aby ktoś skarżył się na serwis hondy, a tym bardziej na kawasaki do którego teoretycznie brak serwisów w Polsce
A B&S jest tak awaryjny że te setki "fachowców" nie obrabiają sie w sezonie z naprawami i podkreślę że nic oprócz B&S nie robią bo to chańba - to kto naprawia chińszczyznę TYPU tHORX ,A MOŻE NIE JEST TAK AWARYJNA JAKI CI SIĘ WYDAJE

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-08-02, 15:06   

Witam ,tak jak napisałem we wcześniejszym poście - ciekawe rozumowanie. Firma Honda w/g Twojego rozumowania to PERPETUM MOBILE- nie psujący się sprzęt. Powiem tylko tyle że jestem autoryzowanym dealerem Stihla i osobiście nie oddałbym maszyny do takich NAPRAWIACZY JAK TY, którzy mają tak płaskie poglądy.

ps. Czy widziałeś serwis samochodowy w hondzie bez uprawnień i narzędzi? Powtarzam raz jeszcze, CIEKAWE ROZUMOWANIE. Firma Murray została objęta syndykiem w 2004,a firma B&S przejęła niektóre aktywa. Aby wypowiadać się na jakiś temat trzeba mieć jakie takie pojęcie.

Michał76 
Rozkręcający się

Wysłany: 2008-08-03, 16:21   

To dlaczego Chabin serwisuje kosiarki murraya dla Castoramy - teoretycznie powinien to mieć gdzieś po co kłopot co?
Ja nie twierdzę że nie trzeba mieć narzędzi i uprawnień aby być serwisem hondy - tylko honda jest tak mało awaryjna że wystarczy centralny w Warszawie i kilka w Polsce

Pozatym nie masz się czym szczycić że jesteś dealerem stihla - oprócz nazwy i kilku bardzo dobrych modeli z górnej półki proponujesz klientom szmelc nazwyany pilarkami 170 180 made in china (udającymi USA) kilka nie swoich myjek i tarktory produkowane od tego roku przez Alko a wcześniej Castel Garden - Stihl to jest dopiero oszustwo bo klient widzi tylko nazwę a nie zastanawia się co jest w środku

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-08-03, 20:19   

Wiesz co, poczytaj moje posty i Poczytaj Swoje i Zobaczysz że zaprzeczasz Sam Sobie.
Powtórzę się raz jeszcze,że CIEKAWE ROZUMOWANIE. Skoro nie posiada się wiedzy trzeba nadrabiać krzykiem.
ps. Moim skromnym zdaniem klienci (a znam to z autopsji) zawsze kupując sprzęt, kierują się
oprócz danymi maszyny, ceną,wyglądem ,jakością i wygodą , także odległością autoryzowanego serwisu zapewne zapytasz się po co? a po to aby TACY NAPRAWIACZE nie wpuszczali klientów w "maliny". Krótko mówiąc klient nie będzie się martwić o zapakowanie kosiarki,pilarki czy innej maszyny w pudełko i dzwonił do firmy kurierskiej , aby dostarczyła paczkę do głównego serwisu. Jak uważasz, wszyscy mieszkają w Warszawie i jej okolicach?
A kto zapłaci za przesyłkę ? główny serwis? . Następna sprawa,kto udzieli instruktarzu co można i należy robić i w jakim przedziale czasowym kurier? I tak wygląda obraz NAPRAWIACZA który chwali Chińszczyznę jako bardzo dobry produkt. Życzę powodzenia w tej branży.

Michał76 
Rozkręcający się

Wysłany: 2008-08-04, 06:59   

ok widzę ze mamy dwa punkty widzenia całej sprawy
ja co innego a ty co innego
a mnie w tym wszystkim chodzi o to że uwielbianie B&S nie idzie w parze z jego jakością - i są inne firmy produkujące dużo lepsze silniki i nie zaprzeczysz tego faktu

i nie potępiaj tzw silników chińskich np Thorx jeżeli nie masz o nich żadnej wiedzy

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-08-04, 16:32   

Witam,cóż mamy różne poglądy na niektóre aspekty tej sprawy,ale nie oznacza to że nie możemy pomagać innym forumowiczom w sprawach związanych z dziedziną kosiarek - zgadzasz się ?

Michał76 
Rozkręcający się

Wysłany: 2008-08-04, 22:22   

Witam
Całkowicie się z Tobą zgadzam - przecież takie forum służy wymianie doświadczeń i poglądów
a tak na marginesie ja nic do ciebie Henry nie mam - chętnie by Cię nawet poznał
W jakiej miejscowości masz tego stihla ??

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-08-05, 16:29   

Witam, w woj.łódzkim. Reszta wiadomości na PW.

Konrad87 
Nowicjusz

Wysłany: 2008-08-06, 10:06   

ciekawa rozmowa :) nie sądzicie że na rynku jest około 90% kosiarek z silnikiem B&S, reszte 10% są silniki Hondy, "chińskie", Tecumseh i inne? No to które będą sie częściej psuć, te których jest najwięcej. Jakby kosiarek z silnikami Hondy było 90% to by napewno częściej się psuły niż B&S :) Ja uważam że każdy silnik jest dobry jak się go odpowiednio urzytkuje, niestety nie czytanie instrukcji obsługi i beznadziejne paliwo powoduje to że każdy silnik można zepsuć. Na koniec dodając moim skromnym zdaniem silniki Hondy i Kawasaki są naprawdę bardzo dobre, napewno nie ustępuja Stihl'owi czy Husqvarn'ie :)

Henry58 
Specjalista
serwisant

Wysłany: 2008-08-06, 18:49   

Witam i bardzo dobra odpowiedż :-)

Michał76 
Rozkręcający się

Wysłany: 2008-08-09, 15:58   

Witam Was
Masz rację Konrad
wszystko jest dobre w odpowiednich rękach a ja widzę że większość klientów nie bardzo wie jak PRAWIDŁOWO obsługiwać jakąkolwiek kosiarkę
a najgorsi są dozorcy i pracownicy spółdzielni mieszkaniowych, którzy tak dewastują sprzęt że aż sie płakać chce - jak mówię takiemu co robi źle to on twierdzi że on ma to zrobić i już - jak najszybciej - pozatym ma to gdzieś - i tak właściciel sprzętu płaci za naprawę to jest koszmar

slsk 
Nowicjusz

Wysłany: 2010-03-09, 18:26   To w końcu jaki silnik

Witam. To w końcu jaki radzicie kupić silnik Hondy czy tego Briggsa. Mam na oku Stigę TURBO 53S BW COMBI Honda lub TURBO 53S BW COMBI PLUS Briggs. Różnica w cenie 200zł. Trawnik do koszenia 2000m także jedna i druga da radę. Serwis przemawia za Briggsem bo jestem z Łodzi także będę miał pod nosem. Za wszelkie porady będę wdzięczny pozdr

janek38 
Rozkręcający się

Wysłany: 2010-03-11, 15:45   

Kup sobie jednak kosiarke z silnikiem B&S lepiej na tym wyjdziesz,może nie od razu Stige ale B&S

trojannin 
Nowicjusz

Wysłany: Wczoraj 12:53   

witam.mam pytanie do znawców tematu.mam zamiar kupic mocna kosiarke (do koszenia około 1,5ha).znalazłem cos takiego http://www.i-ogrod.pl/kos...biegi-p-32.html .czy mógłby mi ktos doradzic czy ta kosiarka jest dobra i czy w tej cenie mozna znależc cos lepszego.za bardzo sie nie znam i prosze o pomoc żebym sie nie wpakował w jakaś chińszczyzne.pozdrawiam

janek38 
Rozkręcający się

Wysłany: Wczoraj 13:08   

Na taką powierzchnie powinieneś kupić traktorek ale z braku kasy musisz kupić kosiarke jak widze.Ta kosiarka produkowana jest w Chinach,wózek jest niezłej jakości natomiast wiem że były problemy z prędkościami jazdy bo jest troszke lipnie zrobione ,silnik B&S w tulei(prawdziwa armata) jak bym miał ci doradzać to lepiej kup sobie taki sam silnik tylko bez tych biegów np.Grass ma podobną w ofercie i podobnej cenie na takim samym silniku model.GTM560S,poszukaj dealera w pobliżu i kupuj.

trojannin 
Nowicjusz

Wysłany: Wczoraj 14:08   

Janek znalazłem jeszcze cos takiego http://www.allegro.pl/ite...ratton_4w1.html . oraz http://www.allegro.pl/ite...s_4w1naped.html .co myslisz o takich kosiarkach i czy bardzo odbiegaja od tej co polecałes.

janek38 
Rozkręcający się

Wysłany: Wczoraj 14:42   

Po pierwsze osobiście jestem za tym żeby nie kupować przez internet,czy w hipermarkecie,kosiarka przy sprzedaży powinna być zalana olejem i odpalona,sprzedawca powinien udzielić wyczerpującego instruktarzu odnośnie eksploatacji sprzętu,w necie zapłacisz może 100 taniej ale i tak na tym w trakcie użytkowania nie zaoszczędzisz,
po drugie idż tam gdzie masz w miare blisko póżniej serwis,a kosiarki z dwóch ostatnich linków mają o wiele mniej trwałe silniki niż ta pierwsza i ta którą ci proponowałem.

slsk 
Nowicjusz

Wysłany: Wczoraj 17:47   

janek38 napisał/a:
Kup sobie jednak kosiarke z silnikiem B&S lepiej na tym wyjdziesz,może nie od razu Stige ale B&S

Dzięki za poradę. Zakupiłem tą Stigę TURBO 53S BW COMBI PLUS Briggs za 1770zł. Mam nadzieję że wyjdzie mi to na dobre. Jak tylko trawka mi podrośnie napiszę jak się sprawuje. Jeszcze raz dzięki. pozdr

Luminar 
Nowicjusz

Wysłany: Wczoraj 18:57   

Napisz koniecznie,bo czytałem o niej pozytywne opinie i sam zastanawiam się nad kupnem. A zamawiales przez internet?

trojannin 
Nowicjusz

Wysłany: Dzisiaj 0:39   

janek wielkie dzieki za porade.w sumie to dalej ma dylemat .ta seria GREEN TECHNOLOGY to jest jakas wogóle seria danej firmy czy co??? bo oni w sumie maja takie silniki o jakie nam chodzi

janek38 
Rozkręcający się

Wysłany: Dzisiaj 8:48   

green to jest producent a przedstawicielm jest Firma Grass,poszukaj w necie a znajdziesz

[ Dodano: 2010-03-13, 09:04 ]
Dzięki za poradę. Zakupiłem tą Stigę TURBO 53S BW COMBI PLUS Briggs za 1770zł.

No i kupiłeś kosiarke włoską ,za mniejsze piniądze miałbyś innej firmy jeszcze z wyrzutem bocznym dodatkowo

trojannin 
Nowicjusz

Wysłany: Dzisiaj 12:03   

witam.poszukałem i znalazłem.Tylko teraz jest jeszcze jeden wazny problem ,który przeoczyłem,chodzi o rozmiar kółek.do koszenia mam podłoze płaskie ale bardzo nierówne!Janusz jak możesz to doradz czy szukac kosiarki z duzymi kołami bo firma grass w tych modelach GTM560S montuje tylko standardowe małe kólka.co o tym myslisz?

janek38 
Rozkręcający się

Wysłany: Dzisiaj 12:19   

Model z tego roku ma mieć duże tylne koła

trojannin 
Nowicjusz

Wysłany: Dzisiaj 12:22   

dzwoniłem do firmy grass i dowiedziałem sie ze są tylko na kołach standardowych.....tak ze juz nie wiem sam

janek38 
Rozkręcający się

Wysłany: Dzisiaj 12:40   

spokojnie,masz racje teraz są trzy biegowe na niskich kołkach ale będą i na wysokich kołach
jednobiegowe,mam lepszego informatora hehe

trojannin 
Nowicjusz

Wysłany: Dzisiaj 13:28   

Janek a moze masz jakies namiary na kosiarki z takim silnikiem ale na duzych kołach w tym przedziale klasowym?

Odpowiedz do tematu