Mam problem, miałem dziś skosić trawę wujowi, który ma kosiarkę na bezynę. Rzecz w tym że benzyna się skończyła a ja zamiast wlać ją do poprawnego otworu to zrobiłem to do otworu z olejem :/ Nie zwróciłem uwagi, zorientowałem się dopiero po zauważeniu że kosiarka ma drugi wlew. I teraz pytanie co z tym zrobić? Nawet nie próbowałem jej odpalić, bo nie mam pojęcia czy nie będzie samozapłonu. Co polecacie zrobić z tym fantem? Jest jakaś szansa żeby kosiarka działała? Czy trzeba teraz się tej benzyny jakoś pozbyć? Proszę o szybkie podpowiedzi.
Witam, co zrobić ? odkręcić korek spustowy oleju i opróżnić maszynę z niepotrzebnego płynu.Zalać świeżym olejem, odpalić i po niedługiej pracy powtórzyć czynność związana z opróżnieniem silnika z oleju. Następnie zalać jeszcze raz świeżym olejem i można przystąpić do koszenia trawnika. Niestety, za błędy trzeba płacić.
_________________ Henry58
Ostatnio zmieniony przez Henry58 10 Lipiec 2009, 20:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum