Wysłany: 8 Sierpień 2011, 10:05 Husqvarna 122 C opinie
Witam długo się zastanawiałem się nad podkaszarką początkowo zastanawiałem się na jakąś z super marketu ale jak się naczytałem opinii że sie rozlatują to wole dołożyć drugie tyle i kupić sprzęt na lata Wybór padł na Husqvarna 122 C Potrzebuje podkaszarki do wykoszania rowu ok. 150 metrów kilka razy na rok co myślicie o tej podkaszarce ?
Czy da się nałożyć ostrze tnące ?
Google
Wysłany: Reklama Google
Agart Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Posty: 44
Wysłany: 10 Sierpień 2011, 09:01
Do silnika o mocy 0,8 KM chcesz zakładać tarczę? Musiałbyś kupić kosę (nie podkaszarkę) o mocy minimum 1,2 - 1,5 KM (lub większej).
Z jaka trawa ta podkaszarka sobie poradzi z jak wysoką?
Agart Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Posty: 44
Wysłany: 16 Sierpień 2011, 21:12
Moc rzędu 0,8 KM wystarczy do koszenia trawy na niewielkiej powierzchni. Oczywiście można próbować kosić nią wysoką trawę na większych powierzchniach ale będzie to mordęga dla operatora sprzętu i samej podkaszarki. Jeżeli masz do skoszenia nieduzy trawnik, który nie jest zbyt mocno zapuszczony, kawałek rowu czy trawkę wokół drzewek i przy ogrodzeniu to ten sprzęt da radę. Ale nie licz na sprawne koszenie zdrewniałych chwastów i krzaków czy metrowej trawy na dużej powierzchni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum