Wysłany: 2008-09-22, 12:10 Craftsman 625 problem z napędem
Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum.
W maju kupiłem w Stanach kosiarkę Craftsman serii 625 z napędem na przednią oś. Kosiarka jest super, duża średnica koszenia, duże kółka. Same plusy. Jakieś dwa tygodnie temu koszę sobie spokojnie i nagle kosiarka stanęła. Silnik pracuje natomiast kosiarka nie jedzie. Po zdjęciu osłony napędu okazało się, że spadł pasek, który przekazuje moc z silnika do mechanizmu napędowego. Po założeniu paska i zamknięciu obudowy odpalam kosiarkę i jadę... 3 metry i znowu stoję. Parę razy tak zrobiłem i się poddałem. Zobaczcie proszę jak wygląda to wszystko na zdjęciach:
1.
2.
3.
4.
5.
Jak widać kółko jest krzywo w stosunku do osi modułu napędowego. Do tego jest ono zrobione z dwóch części, które nie są połączone.
Moje pytania brzmią następująco:
1. Czy ktokolwiek miał może podobny problem w swojej kosiarce?
2. Czy wystarczy dokręcić śrubę od góry aby ścisnąć dwie połówki kółka?
3. Czy kółko np. z Husqvarnej jest podobnej wielkości jak to w Craftsmanie (średnica 5,5 cm)
Bardzo proszę o pomoc. 44 kilogramowa kosiarka bez napędu jest bezużyteczna. Z góry dziękuję.
Skąd wiesz o forum: kolega
Wysłany: 2009-05-26, 06:37
Witam!
Od wczoraj mam ten sam problem w identycznej kosiarce z USA. Kosiarka jest doskonała, ale napęd jest do kitu. Powiedz mi czy udało Ci sie usunąć problem!?
Pozdrawiam Tytus
Skąd wiesz o forum: kolega
Wysłany: 2009-05-27, 08:18
Dziękuję za odpowiedź Henry58 !!!
Odpisałem na Twój post, ale mi wszystko przy wysyłce gdzieś wcięło !!!
Proszę o nawiązanie kontaktu ze mną na adres e-mail: darekdarek1@o2.pl.
Będę bardzo wdzięczny - może coś nie tak zrobiłem przy odpowiedzi...
Pozdrawiam Tytus
[ Dodano: 2009-05-27, 09:19 ]
Chyba post był za długi !
Aczkolwiek wiele mogę napisać na temat tej kosiarki, o jej wadach i zaletach...
Tytus
[ Dodano: 2009-07-08, 09:06 ]
Witam wszystkich zainteresowanych problemem opisanym powyżej.
Mam znakomitą receptę na naprawę napędu w takiej kosiarce - zainteresowanych proszę o kontakt: darekdarek1@o2.pl
Podzielę się uwagami i podpowiem jak rozwiązać ostatecznie problem i mieć raz na zawsze z tym spokój.
Tytus
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum