Wysłany: 2008-09-10, 18:08 Kosiarka spalinowa BRIGGS&STRATTON 3,5 HP gasnie
Witam.Mam kosiarkę BRIGGS&STRATTON 3,5 HP classic.Jak podpompuję paliwo pompka przy gażniku silnik odpali ale po chwili gaśnie.Wymieniłem uszczelkę i membranę pod gażnikiem,olej,nóż bo poprzedni był krzywy(jest trochę lżejszy od starego).Świecę wymieniłem i gażnik wyczyściłem.Zaraz po wymianie uszczelki i membrany układ wydechowy trochę kopcił białym dymem.Zapomniałem dodać ze jak sćiągne filtr powietrza i wlewam po trochę paliwa bezpośrednio do gażnika to silnik nie gaśnie.Z tego co mi się wydaje to może jest problem z dopływem paliwa.Co mam robić?
Skąd wiesz o forum: google
Wysłany: 2008-09-10, 20:32
Mam wymieniać pompkę jeśli widzę że działa?Przy ściagniętym filtrze powietrza jak dusze na pompkę to widzę jak pryska paliwo.Nie wiem czy może nie jest to wina sprężynki w gażniku która dochodzi do membrany.Jak ostatnio demontowałem gażnik to ona mi spadła i nie chcąco mi się trochę rozciągnęła.
Skąd wiesz o forum: forum kosiarki Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 198 Skąd: skandynawia
Wysłany: 2008-09-11, 18:09
Witam,ciężko jest zdiagnozować maszynę na odległość. Skoro doszło do rozciągnięcia sprężyny w gażniku to należy ją wymienić.Sprężyna wspomaga membranę która działa jak pompa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum