Wysłany: 28 Luty 2010, 12:01 Przygotowanie kosiarki przed sezonem!
Chciałem zapytać jak należy przygotować kosiarkę przed sezonem - moja kosiarka w poprzednim roku przepracowała jedynie 4godziny 15 minut (tak więc przerobiłem tylko czas dotarcia) model kosiarki to NAC WR6548 z silnikiem Briggs i Stratton serii 675
W związku z nowym sezonem planowałem ją odpalić (oczywiście wlewając świeżą benzynę)- na chwile by rozgrzać olej i go wymienić, wymienić filtr powietrza. Myślę że na ostrzenie noża jeszcze za wcześnie - a poza tym boję się lokalnych serwisów.... - jeśli macie pomysł co jeszcze należy zrobić (nie wiem - nasmarować jakoś linki czy coś to dajcie znać)
Wymień oliwkę, sprawdź, ewentualnie wyczyść filtr powietrza, sprawdź świecę zapłonową (w razie konieczności pociągnięcie delikatnie szczotką drucianą po elektrodach napewno też jej nie zaszkodzi).
Jeśli dbasz o sprzęt (a chyba tak, bo zadałeś to pytanie) i cieszy cię czystość, "wypucuj" ją na nówkę...tak z okazji nowego sezonu
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-03-01, 19:39 ]
Tak na marginesie, widzę że kolega podobnie jak ja, liczy czas pracy swojej maszyny
_________________ Państwowy system zarządzania: ja ukradnę, tata i wujek ukradną, a co zostanie to niech się inni martwią...
Jak pisze kolega powyżej. Przed sezonem trzeba sprawdzic niemal wszystkie elementy,łącznie z ostrzami. Oliwkę zawsze wymieniam,czasem nawet w trakcie sezonu.
_________________ PNEUMATYKA, URZĄDZENIA WARSZTATOWE, ELEKTRONARZĘDZIA,OBRABIARKI, SERWIS - WWW.LUMINAR.PL
O nożu specjalnie nie wspominałem, bo wiele ta kosiarka się nie napracowała, ale w sumie masz rację. Mogło się zdarzyć, że np. więcej (c)haszczy było niż samej trawy :D Pozdrawiam.
_________________ Państwowy system zarządzania: ja ukradnę, tata i wujek ukradną, a co zostanie to niech się inni martwią...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum