Planuje otworzenie firmy zajmującą sie pielęgnowaniem oraz zakładaniem ogrodów. Związane jest to z zakupem niektórych ważnych narzędzi, i bardzo drogich jak np ; Glebogryzarka. Chciałbym sie dowiedziec jakie modele są godne uwagi (do 2300 zł). Chodzi mi o sprzęt wydajny, trwały który będzie mocno eksploatowany. Proszę was o rade
Pozdrawiam
Witam, jeżeli chodzi o dobrej jakości glebozgryzarkę polecałbym maszynę z silnikiem Briggs - Strattona lub Hondy o mocy conajmniej 5,5-6 KM. Jezeli chodzi o firmę to mogę polecić : VIKING - STIHL , OLEO-MAC LUB EFCO. Wszystkie maszyny w podobnej cenie.Należy brać również położożenie serwisu.
Dziękuje za cenne porady. Mam jeszcze pytanie co sądzicie o Glebogryzarkach ROBI, jakie jest wasze zdanie na temat tej firmy, jak soprawa wygląda z serwisem. Czy bardzo duzym plusem u glebogryzarek jest bieg wsteczny? Dodatkowe wyposażenia gleogryzarek są drogie, może są jakieś modele godne uwagi z szerokim wyposażeniem w dobrej cenie. Wiem że to sporo pytań, zakup jest jak dla mnie bardzo poważny i kosztowny, za wszelkie opinie z góry dziękuje
Pozdrawiam
Witam, jeżeli chodzi o firmę ROBI nie mogę wypowiadać się na ten temat, ponieważ nie serwisowłem tych maszyn . Jezeli chodzi o bieg wsteczny przy glebogryzarce to Jak myślisz lepiej jak jet czy go niema?
Firma nazywa się ROBIX a glebogryzarki ROBI. Uważam że bieg wsteczny to duzy plus glebogryzarki, ale chciałem się ewentualnie w tym utwierdzic albo przekonać się że tak nie jest, dlatego pytałem. Nie wiem czy kupic gleogryzarkę o mocy 6KM bez biegu wstecznego ,cz lepiej o mocy 5KM ale z biegiem wstecznym.
No tak Henry:) problem w tym że za taką cenę jaką podałem nie kupi się czegoś takiego. Dlatego szukam najlepszego rozwiązania, prawdopodobni bede musiał zrezygnowac albo z biegu wstecznego albo z silnika o mocy 6 KM
Witam, ja osobiście zrezygnowałbym z 1KM na koszt biegu wstecznego ,cóż decyzja należy do
Ciebie, przecież to Ty będziesz obsługiwał maszynę.Z drugiej strony jeżeli wydajesz takie pieniądze ,to Zastanów się czy nie opłaca się dołożyć więcej grosza na zakup 6KM z biegiem wstecznym . Takich zakupów nie robi się co rok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum